ម្រេច(ន)ឈ្មោះដំណាំឡើងជន្លង់មួយប្រភេទដើមស្លឹកស្រដៀងនឹងម្លូតែស្លឹកតូចៗក្រាស់រឹងជាម្លូ ផ្លែចេញជាស្នែងគ្រាប់មូលៗ ល្អិតៗមានក្លិនហឹរ ប្រហើរឆួល ប្រើជាគ្រឿងផ្សាំម្ហូប ឬ ជាថ្នាំក្ដៅជាដំណាំមានប្រយោជន៍សំខាន់មួយប្រភេទក្នុងប្រទេសកម្ពុជរដ្ឋ មានដាំក្នុងខែត្រកំពតច្រើនជាងទីដទៃទៀត។ម្រេចគោរឬម្រេចស ម្រេចដែលគេបេះផ្លែទុំហើយត្រាំឲ្យរលួយសំបកនៅតែគ្រាប់មានសម្បុរសដូចគ្នា នឹងម្រេចអាចម៍សត្វដែរ(ម្រេចលះបែបដែលសម្រាំងមានតំលៃជាងម្រេចមានដាំនៅតំបន់ដីក្រហម កំពត កំពង់ចាម ក្រចេះមណ្ឌលគីរីរតនៈគីរី
អត្ថប្រយោជន៍អំបិលម្រេច ឆា/ស្ងោរស៊ុប រោយដាក់បបរ ធម្មតា ញាំម្រេចខ្ចី ថ្នាំព្យាបាលជម្ងឺចុកពោះ ដែលហៅថា ម្រេចខ្មៅ។
ប្រភេទម្រេចនិង ចំនាត់ថ្នាក់គុណភាពរបស់វា
១)ម្រេច គោរ ឬម្រេចស
២)ម្រេច អាចម៍សត្វ(សតូចៗ)
៣) ម្រេចខ្មៅ ឬ ម្រេចធម្មតា
No comments:
Post a Comment