Wednesday, April 20, 2011

តើខ្មែរមានប្រភេទដំឡូងសំខាន់ៗអ្វីខ្លះ? ដំឡូងមានសារៈសំខាន់អ្វីខ្លះសម្រាប់វិស័យឧស្សាកម្មម្ហូបអាហារ?

ប្រភេទដំឡូងខ្មែរសំខាន់ៗរួមមានដូចខាងក្រោម៖
1. ដំឡូងក្ដួច
2. ដំឡូងក្រពើ
3. ដំឡូងទៀន
4. ដំឡូងបាស
5. ដំឡូងពងប្រវឹក
6. ដំឡូងពងលលក
7. ដំឡូងពស់
8. ដំឡូងភ្លុក
9. ដំឡូងមី
10. ដំឡូងឈើ
11. ដំឡូងជ្វា,
12. ដំឡូងមូល
13. ដំឡូងយារ
14. ដំឡូងសាយត្នោត
15. ដំឡូងស្យា
16. ដំឡូងអខ្យា
17. ដំឡូងស្រំ
18. ដំឡូងគ
19. ដំឡូងជ្រៅ
20. ឈាមមាន់
21. ដំឡូងដូង
22. ដំឡូងដៃខ្លា
23. ដំឡូងត្រែង
24. ដំឡូងទឹក
25. ដំឡូងអំពៅ
26. ដំឡូងបាក់
27. ដំឡូងក្របី
28. ដំឡូងកែវពឹង
29. ដំឡូងចាប
30. ដំឡូងស្វាយ
31. ដំឡូងសេមាន់
32. ដំឡូងបាស
33. ដំឡូងស្រំ
34. ដំឡូងជ្រូក
35. ដំឡូងច្រឹង
36. ដំឡូងក្បុង
37. ដំឡូងនាងនក់
38. ដំឡូងល្ពៅ
39. ដំឡូងជ្រាំ
40. ដំឡូងបារាំង
41. ដំឡូងសាំងម៉ាំង
42. ដំឡូងម៉ៅវ៉ូ
43. ដំឡូងអាគោវ
44. ដំឡូងប៉ៃលុន
រៀបរៀងដោយ៖ យី ឆេងអ៊ួ (ប៉េង) បណ្ណារក្សខ្មែរ
រសៀលថ្ងៃទី ២០-មេសា-២០១១
ប្រភពឯកសារ៖
១- វចនានុក្រមសម្តេចព្រះសង្ឃរាជជួនណាត
២- វចនានុក្រម http://dictionary.tovnah.com/
៣- ការសាកសួរផ្ទាល់ជាមួយអ្នកនៅតំបន់ភ្នំ និង តំបន់ចំការ
៤-បទពិសោធន៍ផ្ទាល់ខ្លួនតាំងពីកុមារភាព
តើដំឡូងមានសារៈសំខាន់បែបណាសម្រាប់មនុស្ស និងសត្វ?

No comments:

Post a Comment